Salam Alaik...

Any thought, idea, opinion and story in this blog is related to the owner's point of views. Copying and editing the source of content is prohibited if it is intended to harm people(including me). Despite, if it does bring manfaat, you're freely to do so. As you wish!!Hopefully, we may cherish one another more often. Jazakaallah Khair.

Sunday, October 16, 2011

Novelis kah aku?




Assalamualaikum wbt.

"Novelis kah aku?"...

Bunyi macam sengal je kan?.huhu tak actually aku nak cakap yang aku pernahlah suatu ketika dulu suka menulis novel *actually menaip ...tapi x pernah habis jalan ceritanya disebabkan kekeringan idea, kelunturan semangat dan kekangan masa. hehe Betul setat dari sekolah rendah aku suka taip2 kat word buat cerpen ke novel ke tapi tak pernah abis.huhu So sekarang ni timbul niat nak sambung sume cerita2 yang tergendala tu. So aku pikir nak postlah sebahagian cerita2 tergendala aku tu dekat blog ni.


Sebabnya kenapa aku nak post kat blog ni??


Sebab pertama : kot2 sapa yang rajin singgah blog ni yang aku yakin x de org sudi nak singgah pun *disebabkan takde promotion dan x menarik kan?? TAPI kalau ada ADA Jazakaallah khairan kathiran saya ucapkan kepada anda. =) <3 * dan yang bermurah hati nak bagi pendapat/komen/bantahan/kritikan/cadangan kepada sesiapa yang sudi nak baca cerita x siap aku ni *nanti aku post ek

Sebab kedua : kot2 manalah tahu tetiba ada sesiapa nak berminat dgn cite aku ni and nak hired aku jadi writer haha. Manalah tahu kan. Suka sangat berangan aku ni kan.

Sebab ketiga : Aku nak tahu yang aku ni betul2 ada talent ke dalam bidang penulisan novel ni? So soalan "Novelis kah Aku???" kerap berputar2 kat kepala otak aku ni tapi malangnya jawapan yang dicari tidak juga ditemui. T-T


Jadi harapan aku adalah yang sudi baca cerita x abis aku ni dan bagi pendapat dan mungkin bole tolong aku pikirkan plot apa yang terbaik tuk aku habiskan cerita ni. Kesian, dah lama manuskrip ni terbiar kat laptop aku ni, lama sangat sampai bersarang. Nak buang sayang, nak sambung malas hoho

Tapi aku tak memaksa tau. =) 

Jzkk

Assalamulaikum, kalau x jawab dosa, kalau jawab PAHALA...



3 comments:

  1. bagus juga kalau ada cita2 macam 2.. saya pun juga ada cita2 begitu tp masalah yang sama, sentiasa ketandusan idea dan akhirnya terhenti begitu sahaja.. tapi nampaknya awak ada bakat, terusakn menulis walaupun hanya ni blog..

    ReplyDelete
  2. terima kasih :)
    Insyaallah saya akan terus menulis.
    Terima kasih atas sokongan,
    awak juga teruskanlah menulis :)
    em awak ada blog?bole saya tau?
    jzkk

    ReplyDelete
  3. ada, tapi biasa2 jek... sendirian pnya, kuarng bgtau org..

    ReplyDelete